> Mijn hond - Dagelijks > Uw nieuw dier verwelkomen

Uw nieuw dier verwelkomen

Hoera! Uw nieuwe huisdier zet binnenkort zijn eerste stapjes in zijn nieuwe gezin. Hoe moet u zich op deze verandering voorbereiden? Hieronder vertellen we u alles!

 

Hoe moet u zich op de komst van een nieuw dier voorbereiden?

De aankomst van een dier in uw gezin is een emotioneel moment met een grote impact op uw dagelijks leven. 

 

Om klaar te zijn voor de langverwachte dag hebben we hieronder onontbeerlijke zaken vermeld voor een geslaagde start:

 

  • Voeding

U hebt een bak nodig voor water en een andere voor voeding, bij voorkeur in roestvrij staal om de hoeveelheid bacteriën te beperken en voldoende zwaar tegen het omstoten. Informeer uzelf ook over voeding die aan zijn leeftijd en gewicht aangepast is. 

 

  • De mand of het hok

Verwelkom uw dier met een comfortabele mand die op een verluchte plaats staat en beschut is tegen tocht. Als uw hond buiten leeft, kies dan een hok dat dubbel zo groot is als uw dier en leg er een zachte matras in.

 

  • Speeltjes 

Een hond, en al zeker een jonge, wil spelen! Geef hem enkele leuke voorwerpen waarop hij kan kauwen (ballen, ringen, touwen).

 

  • Wandelaccessoires

Wandelen met een hond vergt enige voorbereiding! Wat u nodig heeft: een transportbox (voor autoritten), een halsband, een lijn of harnas, en natuurlijk de onontbeerlijke zakjes om zijn uitwerpselen op te rapen.

 

Wilt u dat uw hond er goed uitziet? Koop dan een borstel voor zijn vacht, een nagelknipper en hondenshampoo. 

 

  • EHBO-kit

Net als wij kan een dier altijd wondjes oplopen. Zorg dus voor een EHBO-kit met daarin ontsmettingsmiddel, verband, kleefband en een tekentang. Vraag advies aan uw dierenarts of apotheker.

Opgelet! Honden zijn nieuwsgierig van aard en hebben de neiging overal hun neus in te steken. Zorg er dus voor dat uw dier zich niet op gevaarlijke plaatsen begeeft (vijver, trappen, kasten met schadelijke producten).

BE-NON-200200031

Contacteer ons

Word lid van onze community! Afspraak op onze Facebookpagina voor alle mogelijke advies, tips en tricks voor de gezondheid en het welzijn van uw dieren!

Vragen, opmerkingen of suggesties?
Stuur ons een bericht via Facebook.