> Mijn kat - Dagelijks > Opvoeding en gedrag

Opvoeding en gedrag

Hoe uw kat goed opvoeden?

Opvoeding is meer dan het leren zindelijk worden. Het zorgt er ook voor dat uw huisdier aangenaam en sociaal is, zonder gedragsproblemen.

 

Om uw kitten zindelijk te maken, plaatst u bijvoorbeeld zijn kattenbak in een rustige hoek en brengt u het er meerdere keren per dag naartoe, vooral na de maaltijden. Het zal dan heel snel begrijpen dat het de bak moet gebruiken om zijn behoefte te doen. 

 

Uw kat heeft zijn eigen willetje? Hij klimt in de gordijnen, krabt aan de zetels en steelt eten van tafel? De opvoeding van een kat moet beginnen zodra hij in huis aankomt, waarbij strikte regels opgesteld worden.

  • Laat uw ontevredenheid merken door duidelijk en kordaat "Nee!" te zeggen zodra uw nieuwe huisdier iets stout doet.
  • Voor meer impact en een verrassingseffect kunt u eventueel ook in uw handen klappen of enkele druppels water op zijn snuit sprenkelen.
  • Na enkele keren zal uw kat het ‘verbod’ waarschijnlijk wel begrijpen. 
  • Voor een beter begrip beperkt u het aantal verboden best tot 5 of 6.
  • Het belangrijkste? Rechtlijnig blijven en geen enkele afwijking toelaten.
Hoe uw kitten socialiseren?

Vanaf heel jonge leeftijd is het belangrijk om uw kat aan diverse mensen en geluiden bloot te stellen zodat hij sociaal gedrag ontwikkelt en niet angstig is.

 

Aarzel dus niet om kort na de aankomst van uw huisdier familie en vrienden thuis uit te nodigen zodat het aan andere mensen gewoon kan raken. 

 

Als u thuis andere dieren hebt, breng ze dan rustig met elkaar in contact, zonder te overhaasten.

BE-NON-200100046

Contacteer ons

Word lid van onze community! Afspraak op onze Facebookpagina voor alle mogelijke advies, tips en tricks voor de gezondheid en het welzijn van uw dieren!

Vragen, opmerkingen of suggesties?
Stuur ons een bericht via Facebook.